dinsdag 16 september 2014

DIY; Rozenwater

roseRozenwater is een geurige toevoeging aan de maaltijd, die oorspronkelijk uit het midden-oosten komt. Het wordt gebruikt in desserts, lassi en andere lekkernijen. Wat ook erg lekker is, is om een paar druppeltjes rozenwater, samen met wat takjes munt of een komkommerschil in een karaf met water te doen. Zo creëer je heel gemakkelijk een verfrissende, en verassende, zomerse drank.
Rozenwater kun je natuurlijk kant en klaar kopen, maar veel leuker is het om het zelf te maken! Vandaag vertel ik jullie hoe je dat kunt doen.
Je hebt nodig:
  • 250 gram eetbare rozenblaadjes (die je uiteraard ook in het wild kunt plukken)
  • 300 milliliter gedestilleerd water of héél zuiver bronwater
  • Een pan van RVS
  • Een fles waar minstens 250 milliliter rozenwater in kan
  • Een trechter
    Giet het water in de pan en doe er vervolgens de rozenblaadjes bij. Verfrommel ze desgewenst een klein beetje zodat ze helemaal onder water staan. Breng het water aan de kook en blijf goed opletten dat er niet te veel water verdampt. Roer regelmatig door de pan en zet geregeld de deksel erop zodat er niet te veel vocht verdwijnt.
    Zet het vuur nu op de laagste stand en laat het geheel 2 uur staan. (als je dit zonde vind van gas/elektra dan mag je de rozenblaadjes ook gewoon 24 uur weken in het afgekoelde water)
    Als de blaadjes genoeg hebben kunnen trekken giet je het af en vervolgens gebruik je de trechter om het product in de flessen de gieten.
    Tadaa! Je hebt je eigen rozenwater gemaakt. Dat was helemaal niet moeilijk toch?
    Een aantal eetbare rozen die je kunt gebruiken voor dit recept zijn:
Hondsroos
Bottelroos
Rimpelroos
    Deze kun je veelal vinden in bossen en/of het park.

0 reacties:

Een reactie posten

 

Vertaal / Translate