dinsdag 16 september 2014

Inspiratiepost; Flagstone tuinpad

Persoonlijk vind ik het erg mooi als een tuin er landelijk en pittoresk uitziet en een super strak betegelt pad… tja, dat is dan ook niet helemaal mijn ding. Daarom wil ik jullie vandaag wat meer vertellen over hoe je heel eenvoudig zelf een pad aanlegt van Flagstones. 
Flagstones zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook nog eens gemakkelijk verkrijgbaar bij tuincentra en niet te duur. Voordat je begint is het slim om de lijn van het pad zelf te wandelen en je stappen te tellen. Je hebt even veel flagstones nodig, als dat je stappen nodig hebt van punt A naar punt B.
Hoe ga je te werk:
  • Leg een flagstone op het gras, daar waar je hem wilt leggen en snijd de omtrek van elke steen met een gipsplaatzaag uit. (als je geen gipsplaatzaag hebt kun je ook heel handig een broodmes uit de keuken gebruiken.
  • Leg de steen nu aan de kant, en steek het gras –binnen de omtrek van je steen-  uit. Graaf het gat ongeveer 5 cm dieper uit.
  • Vul de gaten tot 5 cm. onder de rand met een laagje zand en strijk het glad. Leg daar de flagstone op en aandrukken maar.
  • Herhaal de stappen tot je pad af is.
Ter inspiratie heb ik een aantal afbeeldingen verzameld van flagstone paden.

Heb jij een flagstone pad in de tuin die je graag wilt delen met bezoekers van HomegrownWellness? Stuur dan een foto naar jeroen@homegrownwellness.nl

0 reacties:

Een reactie posten

 

Vertaal / Translate