dinsdag 16 september 2014

Recept; Rozenblaadjesjam

ik ben een zoetekauw, dat kan mijn vrouw wel beamen. Wanneer de chocoladepasta of de snackla binnen record-tijd leeg zijn dan weet ze meestal meteen wie de schuldige is… Ik dus.
Jam is ook zo’n heerlijke, zoete lekkernij en vandaag wilde ik graag met jullie dit recept voor Rozenblaadjesjam delen.
Je hebt nodig:
  • 2 (koffie)mokken vol met rozenblaadjes
  • 1,5 liter water
  • 750 gram geleisuiker
  • 2 citroenen
  • 2 sinaasappels
Begin met het maken van een aftreksel van de rozenblaadjes. Dat doe je door de rozenblaadjes in een hittebestendige schaal of pot te doen, het water aan de kook te brenen, en dit vervolgens over de rozenblaadjes te gieten. Zorg dat de blaadjes goed onder het water staan. Laat het nu een nachtje zo staan, voor optimale smaak.
De volgende dag zeef je de rozenblaadjes uit het water en voeg je de sap van de sinaasappels en de citroen toe. Zet de pan nu terug op het vuur.
Voeg vervolgens de geleisuiker toe en roer door je mengels tot alle suiker is opgelost.
Giet de jam nu in ontsmette weckpotten (lege potten, schoongemaakt met soda en kokend water) tot aan de rand. Draai de deksel erop en zet de potten op hun kop op een theedoek. Af laten koelen en serveren maar.
Geniet van deze heerlijke jam!

0 reacties:

Een reactie posten

 

Vertaal / Translate