dinsdag 16 september 2014

Drab of onmisbare bodemverrijker

koffieEen moestuin bijhouden is een geschikte hobby voor iedereen. Waarom vraag je je misschien af? Dat zal ik je vertellen. Iedereen kan een moestuin bijhouden, ongeacht zijn of haar budget. Natuurlijk laten ze je graag geloven dat je die speciale potgrond nodig hebt, of dat unieke voedingsmiddel voor een gezonde bodem, maar als je eens rondkijkt in je eigen keuken zul je tot de ontdekking komen dat je heel veel handige tuinbenodigdheden al in huis hebt. Sterker nog… je gooit het misschien wel in de vuilnisbak zonder dat je weet wat je er allemaal mee kunt doen.
Nieuwsgierig naar welke schat ik bedoel? Koffie- en theedrab! Jawel, dat residu wat overblijft nadat je een heerlijk kopje koffie of thee hebt gezet kun je gebruiken in de tuin om de bodem te verrijken.
Niet alleen worden de bladeren van je planten er nóg groener door, het is ook nog eens een natuurlijk middel om katten en slakken uit je tuin te weren. Daarnaast kun je drab gebruiken in de strijd tegen luizen! Handig toch, je moet het maar weten. Je kunt het natuurlijk ook op de composthoop gooien om een gezonder brei te maken voor je plantjes.
Azalea’s en hortensia’s zijn dol op drab in de bodem. Dit zijn namelijk zuurminnende planten, en koffieddrab verhoogt op natuurlijke wijze de zuurgraad in de bodem van je tuintje.
Ook in de keuken komt drab van pas. Het is namelijk een natuurlijke scrub en kan dus goed gebruikt worden om je handen weer schoon te wassen. Daarnaast helpt de sterke koffiegeur om andere vieze luchtjes te maskeren.
Wist jij al dat koffiedrab zoveel handige toepassingen had? Ga je gebruik maken van deze tips in je eigen tuintje? Ik hoor dan graag over jullie ervaringen.

0 reacties:

Een reactie posten

 

Vertaal / Translate