dinsdag 16 september 2014

Recept; Notenrisotto

  • 2 el. Olijfolie
  • 1 Ui fijngehakt
  • 250 gr. Risotto rijst
  • ca. 8 dl. Gekookte groenten bouillon
  • 400 gr. Gemengde paddenstoelen
  • 20 gr. Boter
  • 1 el. Citroensap
  • 150 ml. Koksroom
  • 5 á 6 el. Geraspte Parmezaanse kaas of oude Goudse kaas
  • 2 á 3 el. Peterselie of basilicum
  • 75 gr. Noten
  • Peper en zout naar smaak
    Breng de bouillon aan de kook en bak in een aparte pan de ui glazig in de olijfolie. Bak de Risotto rijst een paar minuten mee met de uitjes en voeg vervolgens een soeplepel met (kokende) bouillon toe aan de rijst. Roer door de rijst tot deze de bouillon heeft geabsorbeerd. En herhaal deze stap met de rest van de bouillon.
    Warm in een aparte pan een el. olijfolie op en bak hierin de champignons samen met de noten gaar.
    Met uiteindelijk de champignons en de noten door de rijst en maak het geheel op smaak met de overige ingrediënten.
    Eet smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten

 

Vertaal / Translate