dinsdag 16 september 2014

Recept; Vlierbloesemsiroop

Ik ben een groot voorstander van doe-het-zelven. Helemaal als het mijn voedsel betreft. Wanneer je zelf aan de slag gaat weet je immers precies wat er in je eindproduct zit. Daarnaast kun je natuurlijk een recept een persoonlijke twist geven om het helemaal naar je smaak te maken.
Vandaag wil ik met jullie graag een recept delen voor vlierbloesemsiroop.
Je hebt nodig:
  • Flink wat bloesemschermen
  • 1250 gram suiker/liter water
  • 20 gram citroenzuur
Het leuke van vlierbloesems is dat ze je helemaal niets hoeven te kosten op wat inspanning na. Je kunt deze bloesems namelijk prima in het wild plukken. Verzamel voldoende schermen voor dit recent, bij voorkeur in de ochtend omdat ze dan helemaal open staan.
Schud voordat je verder gaat de bloemen goed uit zodat er geen insecten of andere dingen meer in zitten die er niet in thuis horen.
Vul vervolgens een emmer met zo veel mogelijk bloesemschermen en zet ze onder water, laat dit een dag staan en giet het geheel de volgende dag door een vergiet. Het kan zijn dat er nu nog wat deeltjes in het aftreksel achterblijven, maar dat kun je oplossen door de vloeistof een tweede maal af te gieten met behulp van een zeefdoek.
Voeg nu voor iedere liter vloeistof die je hebt 1250 gram suiker toe en doe alles in een grote pan. Zet het op een laag vuurtje en roer door het mengsel tot alle suiker is opgelost. Roer er vervolgens de citroenzuur doorheen. Laat alles 10 minuutjes koken en zorg ondertussen voor een schone fles of pot.
Je kunt zelfs een plastic fles gebruiken als je de siroop eerst goed af laat koelen.
Om het recept net wat extra’s te geven kun je experimenteren door eer een van de volgende ingrediĆ«nten aan toe te voegen.
  • gember
  • kaneel
  • anijs
  • rozenblaadjes
Veel succes!

0 reacties:

Een reactie posten

 

Vertaal / Translate