dinsdag 16 september 2014

Verticaal en horizontaal tuinieren

Tuinieren is een hobby die eigenlijk altijd wel kan. Of je nu een grote tuin hebt, of een klein balkon… het heeft allemaal zijn eigen mogelijkheden. En er zijn voor elk probleem ook oplossingen te verzinnen om van je tuin (of balkon) iets moois te maken, helemaal naar jouw smaak.
Een van de mogelijkheden is bijvoorbeeld het gebruiken van een klimrek. Daarmee kun je lelijke muren behangen met prachtige (eetbare) planten. Voor de budget tuinierder kun je ook heel gemakkelijk zelf een constructie maken met behulp van oude pallets en bakken waarin je je planten kunt zetten.
Nog een oplossing is om een verhoging te maken waarop je een aantal afneembare kisten plaatst waarin je planten hebt gezet. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld oude veilingkistjes gebruiken. Dat is niet allen economisch, maar ziet er ook nog eens erg leuk uit. Je kunt zo’n verhoging heel gemakkelijk zelf maken door een plank op wat schragen te leggen, en zo een soort bok te creëren. Door in de hoogte te werken kun je dus heel gemakkelijk het gebrek aan ruimte in je tuin compenseren.
Voor degene die het geluk hebben dat ze een houten schutting in de tuin hebben… profiteer daarvan! Bevestig wat plantenbakken aan je schutting! Schroefje, spijkertje en klaar is kees!
Een aantal inspirerende voorbeelden van verticaal tuinieren:
Bron: shelterness.com

0 reacties:

Een reactie posten

 

Vertaal / Translate