dinsdag 16 september 2014

Magnolia's

magnoliaPersoonlijk vind ik de magnolia één van de mooiste bloemende bomen die je in Europa kunt zien. Op verschillende plekken kun je ze al zien pronken met hun prachtige tulp-achtige bloemen. Deze bloemen zorgen wel eens voor wat verwarring over de naam van de boom. Door veel mensen wordt de boom namelijk ook wel de tulpenboom genoemd, maar in werkelijkheid is de officiële Nederlandse naam voor deze schoonheid 'beverboom' en
tulpenboom is de officiële naam voor een Liriodendron Tulipifera. (waarvan je de bloem je hieronder ziet)
tulipifera
Beverbomen, ofwel magnolia's, heb je in verschillende variëteiten en kleuren. Meestal zijn het forse, dik vertakte bomen die erg goed gedijen op een zure bodem. Het zijn namelijk geen liefhebbers van kalkrijke grond of hele natte kleigrond.
Beverbomen zijn erg gemakkelijk te onderhouden en te snoeien. Alles waar je rekening mee moet houden is dat als je schitterende bloemen wilt in het voorjaar, je in ieder geval wat meerjarige takken op je boom of struik moet hebben staan. Dat maakt de magnolia ook heel erg geschikt voor de wat kleinere tuin.
Wanneer de magnolia zijn bloemen laat vallen is dat geen reden om te treuren. De magnolia geniet namelijk nog van een bloeiperiode in de nazomer.
Er is dus geen reden om niet optimaal te genieten van een prachtige magnolia in je tuin.
magnolia-2

0 reacties:

Een reactie posten

 

Vertaal / Translate